Matematik

betragt andengradspolynomiet

10. juni 2012 af thaarup83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Jeg har et eksamens spørgsmål i mundtligt mat b som lyder.

 

Betragt andengradspolynomiet f(x)=a(x-s)^2+t og undersøg virkningen af s og t

 

hvordan griber jeg det an og hvor meget skal jeg have med?

 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2012 af SuneChr

Hvis man parallelforskyder  y = ax2  med forskydningsvektor  p = (s ; t) fås

y - t  =  a(x - s)2

Med p kan du flytte y = ax2 hvorhen i koordinatsystemet, du ønsker. Med de konsekvenser det så har.

 


Svar #3
10. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

mange tak for svarene de var til stor hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2012 af mathon

 

                                                    f(x) = a(x-s)2 + t = a(x2 -2sx + s2) + t = ax2 - 2asx + (as2 + t)

som hvis skrivemåden

                                                    f(x) = ax2 + bx + c       ønskes
kræver
                                                               
                                                    - 2as = b    og    as2 + t = c
hvoraf
                                                    s = -b/(2a)

                                                    a·(-b/(2a))2 + t = c

                                                    b2/(4a) + t = 4ac/(4a)

                                                    t = (4ac - b2) / (4a)

                                                    t = -d/(4a)

dvs

                                                   f(x) = a(x-(-b/(2a)))2 + (-d/(4a))

                     
                                                   f(x) = ax2 parallelforskydes efter parallelforskydningsvektor [-b/(2a);-d/(4a)]
                      og nu har
                      ligningen          
                                                   f(x) = ax2 + bx + c

                     

                     hvorved
                     toppunktet
                                                  (0,0) --->   (-b/(2a) ; -d/(4a))
 


Svar #5
10. juni 2012 af thaarup83 (Slettet)

mange tak endnu en gang

 


Skriv et svar til: betragt andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.