Fysik

Mekanisk energi Tovtrækning

10. juni 2012 af synger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvis to hold med lige modsatrettede kræfter trækker tov, hvad vil så være helt afgørende for hvilket hold vil vinde?

altså der er gnidningskraften: Fgningning = u * FNormalkraften

spørgsmålet er så hvor mange formler indgår der i selve tovtrækning hvis modstanden i begge ender er ens?

f.eks Fres= m * g ? :S

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af Jmjohansen (Slettet)

Det giver ingen mening. Hvis de to hold trækker med samme kræft vil ingen af dem vinde, Fres= F1+F2, hvor F1 = -F2. Gnidningskraften er ikke afgørende, det er blot et spørgsmål om hvor du sætter din systemgrænse. Når du allerede har fået at vide at de trækker med lige stor kraft, så står de også lige godt fast, da kræften i sidste ende bliver ført ned i jorden.


Skriv et svar til: Mekanisk energi Tovtrækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.