Matematik

Forskellen mellem eksponentielle udvikling og funktion

11. juni 2012 af carolinejensen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg skal til en mundtlig matematikeksamen redegøre for begreber, der knytter sig til eksponeltialFUNKTIONER.

I min bog står der således, at en eksponentialfunktions forskrift forlyder f(x)=a^x, men at en eksponeltial udviklings forskrift er f(x)=b*a^x.

Da jeg ser en video på frividen.dk om eksponentialFUNKTION skriver hun dens forskrift som f(x)=b*a^x.  
Hvad er det korrekte? Antager man i funktionen at b=1? eller was?? :-)
tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Eksponentialfunktion er 

f(x)=ax

Eksponentiel udvikling eller eksponentiel funktion er

f(x)=bax

Karam


Svar #2
11. juni 2012 af carolinejensen2 (Slettet)

Okay tak!
Så det vil altså være forkert hvis jeg begynder at nævne b, når jeg skal snakke om den eksponentielle funktion.
http://www.frividen.dk/default.aspx?catid=128bc4c7-7a79-4a00-9cdf-5574ad98550a&tabid=67 Så er det altså forkert, der hun gengiver? :-))


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Nej. Den eksponentielle funktion indeholder b. Eksponentialfunktionen gør ikke. 

 


Skriv et svar til: Forskellen mellem eksponentielle udvikling og funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.