Tysk

Er endelserne på adjektiverne rigtige?

12. juni 2012 af larssten (Slettet)

Hej,

Vil i ikke være sød at rette nogle sætninger om adjektivernes endelser?

Og forklare mig "Uden kendeord"

 

Bestemt kendeord: Der Mann ist klugen = Manden er klog.

Die Frau ist schwarzen = Damen er sort

 

Ubestemt kendeord:      Ich bin ein starke Mädchen = Jeg er en stærk pige.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2012 af Jesf (Slettet)

Der Mann ist klug

Die Frau ist schwarz

Ich bin ein starkes Mädchen


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. juni 2012 af Stygotius (Slettet)

Når et tysk adjektiv står prædikativt, dvs. efter sit navneord, bøjes det ikke.

Die rote Rose, men Die Rose ist rot___

 

Du må nok hellere få lært noget om kasseroller.

Uden noget bestemmerord foran sig får adjektiver den bestemte artikels endelsen.

Eks."Kleiner Mann, was nun?"

        "Kleine Frau, was nu?"

        "Kleines KInd, was nun ?"  


Svar #3
13. juni 2012 af larssten (Slettet)

Hedder det så Der klugen Mann


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. juni 2012 af Stygotius (Slettet)

Nej, det gør det ikke.

Jeg sagde at du må lære kasserollerne (adjektivernes bøjning) at kende


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2012 af Stygotius (Slettet)

Det hedder "Der kluge Mann"


Skriv et svar til: Er endelserne på adjektiverne rigtige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.