Matematik

Hellp Hurtig svare på et spørgsmål plzz

15. juni 2012 af lottemadsenj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en spørgsmål om Procent spørgsmålet lyder sådan

 

Du skal vise hvordan man kan lægge procenter til og trække procenter fra.

 

Plzz er der nogen der kan  hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af festfyr14 (Slettet)

fejl


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Hvis du har regnestykkerne 

100 kr + 25% =

og 

100 kr. - 25% =

Kan du så forklare, hvordan du beregner dem? Skriv herinde, hvordan du gør, så kan vi hjælpe dig med at gøre det generelt :) 

 


Svar #3
15. juni 2012 af lottemadsenj (Slettet)

Jeg har lavet den med at lægge procent til den ser sådan her ud

Hvis jeg skal lægge 7 % til 5463, vil jeg finde først 7 % af 5463:

hvor jeg siger 7 •5463/100= 382.4

og herefter lægge dette tal sammen med 5463:

5463 + 382.4 = 5845.4

Så det gir 5845,4

(1 + 7 %)*5463 = 5845.4

 

men har bare svært ved hvordan skal jeg trække det fra :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2012 af mette48 (Slettet)

lægge 7 % til 5463

7% af 5463 = 5463*7/100=5463*0,07

5463+7% = 5463*1+5463*0,07 = 5463*(1*0,07)=5463*1,07


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2012 af mette48 (Slettet)

trægge 7 % fra 5463

5463*1 - 5463*7/100 = (1-0,07)*5463= 0,93*5463


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2012 af festfyr14 (Slettet)

blah. du gør det alt for indviklet. 

procent kan anskues som brøker. procenter er faktisk brøker: 100% = 100 100.-dele, 10% = 10/100, osv. 

som du nok ved, er brøker også decimaler: 100% eller 100/100 er fx. 1, 10% eller 10/100 er 0,1, 25% eller 25/100 er 0,25..... osv.

Hvis du har et tal, fx 5000, og du gerne vil tilføje procenter, lad os sige tyve, så vil du skulle gange tallet med 1,2 eller 120/100 (der kommer jo 20/100 ovenpå) ... og det vil give 6000, altså:

5000*1,20 = 6000
(1,2 er det samme som 120%)
 

Skal du trække noget tilsvarende fra, så vil det i eksemplet være 0,80 som du vil skulle gange med, hvis du vil trække 20% fra, dvs:

5000*0,80  = 4000 

(0,8 er det samme som 80%)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2012 af festfyr14 (Slettet)

ha. mette kom i forkøbet, men min pointe er altså, at man lige så godt kan glemme %-betegnelsen. tænk på den som en slags illustration der dækker over det at der er tale om brøker af hundrede.

Lad os prøve med en anden operation. Lad os sige at du skal finde ud af hvad 331 er i procent af 5000. 
 

det du gør er at du dividerer 311 med de 5000, altså:

311/5000 = 0,062.... Det er udfra samme logik 6,2 hundrededele, dvs 6,2%


Skriv et svar til: Hellp Hurtig svare på et spørgsmål plzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.