Fysik

beregning af tilført energi?

16. juni 2012 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder og er ved at læse op til FysikCeksamen, og er igang med at kigge på et tidligere forsøg vi har lavet, hvor det gik ud på  at beregne nyttevirkningen af en elkedel. 

Men så vidt jeg kan se, lavede vi en fejl i den del, hvor vi skulle beregne den tilførte elektriske energi. 

ΔT = 100ºC-21,5ºC

Effektmåleren målte 1,86 W

det tog 115 sekunder for at få vandet til at koge. 

Massen af vandet var 0,443 kg

 

Hvordan beregner man den tilførte energi til kogekanden - jeg kan ikke huske det. 

Hjælp. 

 

Herefter skulle vi beregne den energi i J, som vandet harmodtaget. Bruge formlen for tilvæksten i den termiske energi. 

Hvad er den formel, jeg kan ikke huske det? 

Håber, der er nogen, der kan hjælpe!

 

Det ligger langt væk. 

 

Tak på forhånd!

 


Svar #1
16. juni 2012 af Ukenddt (Slettet)

der er forresten tale om den tilførte elektriske energi. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2012 af hesch (Slettet)

Der skal stå  1,86 KW.

Hermed får du forbrugt elektrisk energi = 1860W * 115s = 213900 J.

Tilført energi til vand:  443g * 78,5 Co = 34776cal = 146057 J

Fejlkilder: Opvarmning af varmelegeme og beholder, fordampningsvarme, varme til omgivelser under forsøget.


Svar #3
17. juni 2012 af Ukenddt (Slettet)

#2
mange tak, det var en stor hjælp, men hvordan går du fra cal til Joule'?under forsøget.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2012 af mathon

               1 cal = 4,186 J


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2012 af hesch (Slettet)

#2: Jeg fik lige afrundet lidt kraftigt og satte 1 cal = 4,2 J  :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2019 af Pawuyah (Slettet)

her er formlen


Skriv et svar til: beregning af tilført energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.