Matematik

Forskel på = og <=>

04. september 2005 af JGH (Slettet)
Godmorgen
Hvad er forskellen på = og <=> (og hvad kaldes sidstenævnte?)? Vi gennemgik nogle regnestykker på tavlen og mit mat-lærer sagde, at det var forkert at skrive <=>, mens vores folkeskolelærer altid har accepteret det.
Desværre havde vi ikke tid til at gennemgå det, så 'det måtte vente.' Jeg har prøvet at finde det i min mat-bog, men der står intet.

Link eller forklaring, tak?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Ved ikke om dette er korrekt, men man kan vel sige det på denne måde:

= betyder 'lig med'
<=> betyder 'ens med'

Tegnet <=> bruger man når man fx. vil vise at en omskrevet ligning er ens med den først :

5x^2 + 4x = 3x -7 <=>
5x^2 + x + 7 = 0

Giver det nogen mening :o

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

<=> kaldes forresten et biimplikationstegn.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2005 af Therackoo (Slettet)

Man skal altid undlade biimplikationstegn, når der er tale om reduktion af udtryk.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2005 af allan_sim

#0.
Biimplikationstegn kræver, at der står UDSAGN på begge sider af tegnet.

Du kan således ikke skrive

5x^2+4x <=> 3x-7

eftersom de to udtryk på hver side af tegnet ikke er udsagn (der er intet verbum, hvis du udtaler det sprogligt).

Foruden at der skal være tale om udsagn, så må biimplikationspilene kun benyttes, hvis det både gælder, at det første udsagn medfører det andet udsagn og det andet udsagn med sikerhed medfører det første udsagn, altså hvis "hvis og kun hvis" kan benyttes.

Eksempler (læg mærke til at der er tale om udsagn, ikke udtryk):

x+3 = 25 x = 22
Her kan benyttes biimplikation, eftersom "hvis x+3=25, så er x=22" og "hvis x=22, så er x+3=25".

x^2 = 25 x = 5
Her kan ikke benyttes biimplikation. Godt nok gælder, at "hvis x=5, så er x^2=25", men "hvis x^2=25, så er x=5" gælder ikke, da x=-5 også kan være en løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2005 af Therackoo (Slettet)

Henholdvis Implikations- og biimplikationstegn (⇒, ⇔) benyttes meget ofte i matematik
f.eks. i forbindelse. med omskrivning af ligninger eller uligheder.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2005 af Duffy

For at slå det fast en gang for alle

ENSBETYDFENDE TEGN "<=>" BRUGES KUN MELLEM UDSAGN DER HAR SAMME LØSNINGSMÆNGDE.



Duffy

Skriv et svar til: Forskel på = og <=>

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.