Fysik

Hubble uni. alder VIGTIGT EKSAME

21. juni 2012 af hejnejhejnej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde universets alder ud fra Hubble loven.

Jeg bruger denne formel 1/H men jeg har Hubbles konstant i flere forskellige enheder.. Altså:

71 (km/s)/Mpc = 21 (km/s)/10^6 ly = 2,3*10^-18 s^-1 = 7,2*10^-11 år^-1 ..

Hvilken en skal jeg bruge af dem??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk 1/H i en tidsenhed. Enheden 109 år er mest passende i denne sammenhæng.


Svar #2
21. juni 2012 af hejnejhejnej (Slettet)

Hvad kommer den så til at hedde??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn den reciprokke værdi af 7,2*10^-11 år^-1


Svar #4
21. juni 2012 af hejnejhejnej (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du helt mener.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

1/H0 = 1/(7,2*10^-11 år^-1) = ...


Svar #6
21. juni 2012 af hejnejhejnej (Slettet)

Nåh, på den måde! Jeg får svaret 1,38 *10^10. vil det sige at universets alder er 13 mia. år gammel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det vil sige, at i den kosmologiske standardmodel er universets alder ca 13,8 mia. år (eller universet er ca 13,8 mia. år gammelt).


Skriv et svar til: Hubble uni. alder VIGTIGT EKSAME

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.