Matematik

Udseende - eksponentiel funktion & potensfunktion

21. juni 2012 af MartinSEJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Kan nogle forklare mig hvorfor de to nævnte funktioner ser ud som de nu gør, og hvad reggresion betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2012 af Euroman28

Eksponentiel funktion er

Potensfunktion er

Regression handler om at finde bedste forskrift hvor punkterne passer på.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2012 af mathon

to interessante vækstfunktioner
er
                                     én hvor væksthastigheden er proportional med funktionen

                                                           dy/dx = k·y
           og
                                     én hvor væksthastigheden er proportional med forholdet mellem de to variable

                                                           dy/dx = k·(y/x)


    


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2012 af Euroman28

Ja også kan man jo vise

Det er jo en seperabel differential-ligning

som har løsningen

Hvor denne løsningskurve skære y aksen i (0,C) og a er fremskrivningsfaktoren.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2012 af mathon

og

så kan man vise, at
 

                                                                               dy/dx = a·(y/x)   

 

er en separabel differential-ligning

som har løsningen

 

       y = C·xa    x>0

hvor dennes løsningskurve skærer linjen x = 1 i (1,C)

 


Skriv et svar til: Udseende - eksponentiel funktion & potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.