Fysik

Hvordan bruges E=m*c2?

22. juni 2012 af Monsie60 (Slettet)

Jeg sidder med en liter letmælk og læser at pr 100g er der ca 190 kj (45kcal). Ligegyldigt hvordan jeg sætter det ind i formlen e=m*c2 giver tallet ingen mening eller overensstemmelse. Hvordan skal det gøres?

Jeg har læst http://da.wikipedia.org/wiki/E%3Dmc%C2%B2.

Lige en andet spørgsmål: er det normalt indenfor fysikken at regne med elementer, der ikke eksisterer. Her tænker jeg på, at lystes hastighed er den højeste fart, så når man sætter det i anden, har man vel et element, som ikke eksisterer?

Glæder mig til at høre fra jer.

Hilsen Mogens


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

#0: Du er helt gal på den. Hvis du indsætter mælkens masse i formlen, får du den energimængde, du ville få, hvis mælken blev omdannet til ren energi (og ikke bliver omdannet til restprodukter og varmeenergi, som det sker i fordøjelsen).

Formlen angiver, at der er en proportionalitet mellem et objekts masse og dens energi. Et eksempel på brugen af den er ved kernehenfald, f.eks. af henfaldet af U236, som er det, man finder i en atombombe (ret beset er der U235 i en atombombe, men det omdannes til U236, der henfalder spontant). Hvis du ser på et henfaldsskema, vil du kunne observere, at massen på højre side er en smule mindre end på venstre side. Hvis du indsætter denne såkaldte massedefekt i formlen, får du den mængde energi, der udvikles ved en enkelt fission af den pågældende type.

Hvordan lyder opgaven, du skal løse?


Svar #2
23. juni 2012 af Monsie60 (Slettet)

!000 tak for svaret..så blev jeg det klogere. Jeg skal ikke bruge det til en opgave. Jeg undrede mig bare over at formlen ikke virkede.

 


Skriv et svar til: Hvordan bruges E=m*c2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.