Matematik

Bevis at (log(x))' = log(e)/x

22. juni 2012 af kukurkurt (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEJ!

 

Bevis at (log(x))' = log(e)/x

 

Hvorledes?

 

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2012 af mathon

 

       logaritmefunktioner er proportionale

                        ln ' (x) = 1/x       x>0

                        log(x) = k·ln(x)

                        k = log(x) / ln(x) = log(e) / ln(e) = log(e)
  dvs
                        log(x) = log(e)·ln(x)


                       log '(x) = log(e)·(1/x) = log(e) / x
 


Svar #2
22. juni 2012 af kukurkurt (Slettet)

Så når du fx skriver "log(x) = k·ln(x)", så mener du ikke differentieret, men at det blot er lig med det ?


Skriv et svar til: Bevis at (log(x))' = log(e)/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.