Matematik

Lille spørgsmål angående chi i anden test

23. juni 2012 af NannaCHR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lige og er lidt i tvivl om en lille ting ved chi i anden test. Hvis jeg ligger mig fast på et signifikansniveau på 5% og min p-værdi bliver 12,5%. Kan jeg så forkaste eller bekræfte min Ho-hypotese? Holder den eller holder den ikke? :)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2012 af peter lind

Jeg er ikke hekt klar over hvad du mener med din p-værdi. Hvis det betyder at P{X≤x} = 0,125, hvor x er den beregnede værdi af teststørrelsen kan du acceptere 0 hypotesen


Svar #2
23. juni 2012 af NannaCHR (Slettet)

Er p-værdien ikke der hvor du i excel skriver =CHIFORDELING(x;frihedsgrader).. og så får man et 0,-tal.. tror vi snakker om det samme? så hvis min 0 hypotese var at der ikke er forskel på om man har fået en vaccine eller ej (mht forkølelse), så jeg kan altså fastslå at der rent faktisk ikke er forskel på de to? :) Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2012 af peter lind

Jeg har ikke excell. Hvis x er din teststørrelse vil  det i mit regneark give P{X≤x} og hvis det giver  0,125 skal du acceptere nul hypotesen. Det er højst usandsynligt at den giver noget andet i excell.

Din sidste beskrivelse er forkert. Du har ikke vist, at der ikke er forskel på de to. Det er næsten umuligt at gøre selvom de var ens. Det er mere korrekt at sige at der ikke er signifikante forskelle mellem de to eller at en evt. forskel er så lille, at den ikke kan konstateres ved testen


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2012 af Frederikgodt (Slettet)

Prøv i excel at skriv =CHIINV - for så at fortolke på det er jeg nødt til at kende din chi i anden teststørrelse og antal frihedsgrader


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

Idet din udregnede p-værdi er større end 5% holder hypotesen om uafhængighed :)

p< 5%   -->  afhængig/ dvs. virkning

p> 5%   -->  uafhængig/dvs. tilfældig


Skriv et svar til: Lille spørgsmål angående chi i anden test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.