Fysik

en bil kører på en motorvej...(Mekanisk energi)

02. juli 2012 af anonym000

Hej

Opgaven er :

En bil kører på en motorvej med 110 km/t hen mod en 10 m høj bakke, som passeres i firløb.

hviken fart har bil på toppen af bakken? jeg fik det til ca. 27,2 m/s, er det rigtigt ?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juli 2012 af mette48 (Slettet)

110 km/t = 110/3,6 m/s =  396 m/s

½mv12 = mgh + ½mv22

v12 = 2gh + v22

v12-2gh=v22

(110/3,6)2- 2*9,82*10 = v22

v2 = 27,15 m/s

Vi er enige


Svar #2
02. juli 2012 af anonym000

Sådan! :)

Hvad med den anden del af opgaven som er:

Bilen fortsætter fra bakketoppen ned i en15 m dyb dal.

Hvor stor er bilens fart i dalbunden under de samme forudsætninger?

- - -

...............


Svar #3
02. juli 2012 af anonym000

har fået det til 32 m/s ..

Men Hvor mange cifre skal man skrive i fysik..?

altså et resultat.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juli 2012 af peter lind

Der skal du se på hvor nøjagtig data er angivet i opgaven. 32 m/s er udmærket. Du kan også tilføje et enkelt ciffer mere, men ikke mere.


Svar #5
02. juli 2012 af anonym000

#4 Okay, tak

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juli 2012 af mette48 (Slettet)

Brug den samme formel som i 1. del af opgaven.

sæt h til - 15 m da bilen endel 15 m længere nede end ved begyndelsen af køreturen.


Skriv et svar til: en bil kører på en motorvej...(Mekanisk energi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.