Matematik

Simpel ligning

05. september 2005 af macro (Slettet)
Denne ligning forstår jeg ikke helt...

jeg vil gerne have det punkt for punkt? hvis i gider?

x^2 - 1 / x + 1 = x - 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2005 af Peter_F (Slettet)

Faktoriser tælleren!

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Har I lært at løse tredjegradsligninger?

Eller har du glemt nogle PA-RAN-TE-SER?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2005 af superb87 (Slettet)

ja, er det (x^2)-(1/x)+1=x-1 der skal løses..

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Midt i denne uafklarede situation vil jeg henkaste den bemærkning, at det hedder en 'parentes', _også_ selvom det i udtalen kunne lyde som om, der er to a'er i ordet.

//Epsilon

Svar #5
05. september 2005 af macro (Slettet)

nej den er sådan

at man dividerer med x + 1 i tælleren, x^2 - 1 og det skal give x-1

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er det sædvanlige parentes-gøgl. Nu må folk snart se at tage sig sammen, no?!

(x^2 - 1)/(x+1) = x-1

for alle x E R\\{-1}.

Faktorisér tællerpolynomiet x^2 - 1 og forkort dernæst venstresiden.

//Epsilon

Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.