Matematik

Alm. og afledte funktioner

14. juli 2012 af cre (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Når man skal bestemme, hvornår en givet funktion f er voksende og aftagende, så tegner man bare grafen for den givet funktion? Eller tegner man grafen for den afledte funktion og kigger på den?

Jeg har siddet alt for længe med en opgave, at jeg er kommet i tvivl om, hvornår det ene og det andet skal gøres. :(

Håber der er nogen, der lige kan klare gøre det for mig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2012 af mathon

 

    monotoniforhold

             når f '(x) > 0 i et interval, er funktionen f(x) montont voksende i dette interval
             når f '(x) < 0 i et interval, er funktionen f(x) montont aftagende i dette interval


Svar #2
14. juli 2012 af cre (Slettet)

Tak, den er jeg med på.

Men hvis funktionen f.eks. hedder f(x)=x3+x2-5, skal jeg så kigge på en graf der er afledt, når jeg skal bestemme monotoniforhold for f, eller skal jeg kigge på grafen for den ikke afledte funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når man skal bestemme monotoniforhold for funktionen f(x) = x3+x2-5, skal man undersøge fortegnsvariationen for funktionen f '(x) = 3x2 + 2x , dvs. man starter med at løse ligningen f '(x) = 0, dvs. ligningen 3x2 + 2x = 0 .


Svar #4
14. juli 2012 af cre (Slettet)

Tak for jeres hjælp. Men fandt ud af hvad der var galt, så nu passer funktionen med grafen. :)


Skriv et svar til: Alm. og afledte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.