Matematik

Maple (CAS) regne med grader

01. august 2012 af asddsaf (Slettet)

er det muligt at slå det til, så programmet regner med grader i stedet for radianer? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. august 2012 af nielsenHTX

nej ikke som standart, har set nogle gynnassier har lavet der egne pakker hvor så har omdefineret eller lavet nogle nye funktioner.

men ellers kan du meget nemt selv definerer grader, enten ved

deg:=180/π    hvor du så ganger med "deg" hver gang du skal bruge resultatet i grader.

º:=180/π    hvor du så ganger med "º" hver gang du skal bruge resultatet i grader.


Svar #2
01. august 2012 af asddsaf (Slettet)

lige præcis i Maple har jeg også det problem, at programmet nægter at skrive pi som et approxt tal. 

altså pi = 3.14... 

den skriver altid π. 

jeg fulge din guide og definerede deg:=180/pi 

så for at teste det, skrev jeg sin(30)*deg. approx output var -177.85/pi. 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. august 2012 af mathon

skal være
                   Define deg:= (π/180)   

                   sin(30*deg)

 

                       


Svar #4
01. august 2012 af asddsaf (Slettet)

#3

så er ouput  sin(1/6 * pi) 

 

approx output er sin(0.16667 pi) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2012 af mathon

 

    sin(0.16667 pi) = sin(π/6) = (1/2)


Svar #6
01. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg har bemærket ændringen i 3. 

hvis jeg definerer som det står i #3, får Maple det til 

sin(30*deg) = sin(1/6*pi) 

jeg søger et approxt tal som jeg kan bruge i mine videre beregniner. men jeg tror ikke det er muligt medmindre jeg definerer pi som et tal, fx. 3.14. men så bliver resultatet upræcist. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. august 2012 af nielsenHTX

#4 prøv med evalf()


Svar #8
01. august 2012 af asddsaf (Slettet)

#7 

det skriver stadig et tal ganget eller devideret med π i resultatet i stedet for ét tal. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. august 2012 af nielsenHTX

#8 hmm når du laver π , så skriv pi og tryk på shift + _ 


Svar #10
01. august 2012 af asddsaf (Slettet)

#9 

så virkede det endelig! tak for det, men hvorfor det gør en forskel at gøre det på den måde, ved jeg ikke. 


Svar #11
01. august 2012 af asddsaf (Slettet)

kan det passe at jeg skal definere 

deg:=180/pi og ikke deg:=pi/180

når jeg regner med 

arctan, arcsin, arccos?

ellers giver det et forkert resultat. 


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. august 2012 af mathon

det besvaredes i #3


Brugbart svar (1)

Svar #13
01. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

En ret præcis definition for pi er

      pi := 4*arctan(1)

Argumenter til de trigonometriske funktioner som sin(), cos() og tan() er altid i radianer. Ønsker man at indsætte et argument i grader kan man definere en konstant

      deg := pi/180 ,

hvorved udtryk som

      y = sin(x_deg*deg)

beregnes korrekt med argumentet x_deg indsat i grader.

Resultatet af funktioner som arcsin(), arccos() og arctan() er altid i radianer. Ønsker man resultatet af et sådant funktionskald i grader, kan man benytte

      x_deg = arcsin(y) / deg


Svar #14
02. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Tak for forklaringen


Skriv et svar til: Maple (CAS) regne med grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.