Matematik

Differentiere et udtryk

04. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Er det rigtigt? 

y(t)=A*et+B*et

y'(t) = A*et+B*et

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. august 2012 af SuneChr

Ja,   y  =  k·ex    er sin egen afledede.   k ≠ 0

Man skal dog huske arbitrær konstanten, hvis man går den anden vej, fra y´ til y.


Svar #2
04. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2012 af peter lind

ja; men er der ikke en fejl i opgaven ? A*et+B*et = (A+B)et Hvis det stammer fra en differentialligning skal den ene løsning muligvis være C*x*et


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2012 af peter lind

#1 Lige for en ordens skyld. Den er også sin egen afledede for k=0


Svar #5
04. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Det er en opgave om andenordens differentialligning, hvor 

     y(t) = Aert + Btert 

er den fuldstændige løsning hvis r er dobbelt rod (et reelt tal). I dette tilfælde var r = 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så bør du jo se på funktionen

y(t) = A·et + B·t·et


Svar #7
04. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jo, jeg havde lavet en fejl. Jeg har løst opgaven nu, med de rigtige formeler. 


Skriv et svar til: Differentiere et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.