Matematik
Formel til arealberegning af vektorfunktions banekurve (lukkede område)
Hej folkens
Har søgt overalt efter en formel til arealberegning af vektorfunktioner (skal beregne det lukkede område banekurven danner), dog uden held.
En lille forklaring på formlen er mere end velkommen
- På forhånd tak!
Svar #1
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
En sådan arealberegning kræver, at banekurven er plan.
Svar #2
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
Hvis en plan kurve er givet ved parameterfremstillingen
r(t) = (x(t) , y(t)) ,
og antager vi, at kurven er lukket uden dobbeltpunkter, således, at r(α) = r(β), og kurven gennemløbes ved at parameteren t gennemløber intervallet [α,β], kan arealet af det lukkede, af kurven begrænsede område beregnes ved
A = (1/2)·α∫β (x(t)·y'(t) - x'(t)·y(t)) dt
Arealet beregnes her med fortegn, der bestemmes af den retning, hvori kurven gennemløbes.
Skriv et svar til: Formel til arealberegning af vektorfunktions banekurve (lukkede område)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
