Matematik
Løs ligning ved hjælp af grundrelation
06. september 2005 af
Miaks (Slettet)
Har fået denne opgave:
Vis ved hjælp af grundrelationen at der for X # ½phi+Pphi gælder:
1/cos^2X =1+tan^2X
Grundrelationen må være: cos^2v+sin^2v=1
Kan dette passe?
Og er x det samme som v?
Evt. et godt råd til hvordan jeg kommer igang?
Vis ved hjælp af grundrelationen at der for X # ½phi+Pphi gælder:
1/cos^2X =1+tan^2X
Grundrelationen må være: cos^2v+sin^2v=1
Kan dette passe?
Og er x det samme som v?
Evt. et godt råd til hvordan jeg kommer igang?
Svar #1
06. september 2005 af Miaks (Slettet)
Har fået regnet lidt videre på den nu.
Tanx=sinx/cosx
1/cos^2x=1+(sin^2x/cos^2x)
cos^2x/cos^2x=1
1/cos^2x=(cos^2x/cos^2x)+(sin^2x/cos^2x)
Kan jeg så gøre mere????
Tanx=sinx/cosx
1/cos^2x=1+(sin^2x/cos^2x)
cos^2x/cos^2x=1
1/cos^2x=(cos^2x/cos^2x)+(sin^2x/cos^2x)
Kan jeg så gøre mere????
Svar #2
06. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du har da praktisk talt selv løst den. Alle de brøker du har stående, har cos^2(x) som nævner, så den forsvinder helt af sig selv...og hvad har du så tilbage?
Skriv et svar til: Løs ligning ved hjælp af grundrelation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
