Matematik

Lineære funktioner

19. august 2012 af mira4100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En lineær funktion kaldes også for en førstegrads polynomiet, og dens forskrift er af formen: f(x) = ax+b - er det ikke rigtigt? 

Efter en lang sommerferie, er jeg pludselig kommet i tvivl om, hvad det nu er lineære funktioner er. 

b er skæringspunktet, og er der funktionen skær y-aksen, så meget kan jeg huske. 

Kan det passe at a er hældningskoefficienten, og har betydning for, om funktionen er voksende eller aftagende? ( a<0 = aftagende, a>0 = voksende?)

x er den uafhængige variabel og y er den afhængige variabel, ikke? Så der er to konstanter (a, b) og to variabler (x, y) i forskriften, eller husker jeg forkert? 

På forhånd tak for hjælpen! :)

 

Ps. Er det ikke noget med, at hvis b = 0, så er det en proportionalitet og så ville grafen gå igennem punktet (0,0)? 

 

Håber alle har haft en god sommer. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2012 af mathon

 

                            Jo - Jo - Jo


Svar #2
19. august 2012 af mira4100 (Slettet)

Tak - så har det jo sat sig fast! :)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.