Fysik

Mekanik opgave, hjælp med at forstå løsning

20. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg vedhæfter spørgsmålet. 

Læreren har givet en besvarelse af spørgsmålet. 

Mit spørgsmål er til b) delen, hvor der bliver spurgt 

Beregn det arbejde som tyngdekraften har udført på bolden, 

Løsningen er så 

     Wtyngde = -ΔU = - ( m*g*y - m*g*y0 ) =  2.46 J 

Jeg forstår ikke hvorfor der skal minus foran ΔU. Godt nok giver resultatet mening når der er minus foran, ellers er resultatet et negativt tal. Men hvorfor skal der være det? 

 

 


Svar #1
20. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Opgave 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Da den potentielle energi falder vil delta U være negativ. Arbejdet svarer derfor til den positive del.


Svar #3
20. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Mekanik opgave, hjælp med at forstå løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.