Fysik

Stød & impuls

20. august 2012 af solsorten1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan klare denne opgave, for jeg er total lost, jeg føler der mangler oplysninger, og det gælder både a og b

se dokument

Vedhæftet fil: fysika.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af Jerslev (Slettet)

#0 :Hvad mener du, du mangler?


Svar #3
20. august 2012 af solsorten1 (Slettet)

Jeg kan slet ikke forstå opgaven fordi jeg har flere forskellige formler fx

Ma * Va + Mb * Vb + Ma * Ua + Mb * Ub

men jeg kan ik få det til at passe ind


Svar #4
20. august 2012 af solsorten1 (Slettet)

hvordan beregnes impulstilvæksten?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet)

a) Brug p=mv

Du har to situationer, en hvor den bevæger sig med 20m/s og en med 30m/s. Indlæg en koordinat-akse for x. Da bevægelser er modsatte i retning, regnes en af dem med negativt fortegn.

p1x = (0,06kg)*(-30m/s) = -1,8kg*m/s

p2x = (0,06kg)*(20m/s) = 1,2kg*m/s

Impulstilvæksten bliver så;

J = p2x-p1x = 1,2kg*m/s - (-1,8kg*m/s) = 3 kg*m/s

b) Brug F_av,x

F_av,x = J/dt = 3 kg*m/s/0,04s = 75 N


Svar #6
20. august 2012 af solsorten1 (Slettet)

jeg forstår ikke helt dine symboler

hvad er p1x og p2x og F_av,x


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet)

Det er blot med præfiks på. p2x og p1x er bare impuls (p), begge har udstrækning i x-aksen, og F_av,x er bare den gennesnitlige kraft.


Svar #8
20. august 2012 af solsorten1 (Slettet)

så man kan måske nøjes med bare at skrive F istedet for F_av,x


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2012 af ZACEFRON01 (Slettet)

Du lyder godtnok ikke særlig taknemmelig. Det er ren kotume at skrive som jeg gør. Men det var da så lidt.


Skriv et svar til: Stød & impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.