Matematik

Kasse

23. august 2012 af matematiklytter (Slettet)

En opgave lyder: I en bestemt type lukket kasse skal længden være to gange bredden og højden skal være 0,4 gange bredden.

Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden

 

 

Er dette resultat korrekt?




l * b = 2x * x *2 = 4x^2

l * h = 2x * 0,4x * 2 = 1,6x^2

b * h= x * 0,4x * 2 = 0,8x^2

4x^2 + 1,6x^2 + 0,8x^2 = 6,4x^2

 

 

På forhånd tak! :-))


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud, når x betegner kassens bredde. Man kunne blot have benyttet symbolet b i stedet for at indføre et nyt symbol x for det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er dog lidt misvisende at skrive l * b = 2x * x * 2 , når det nu er l * b * 2 der er lig med 2x * x * 2 .


Svar #3
23. august 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, skal l * h og b * h også rettes til henholdsvis l * h * 2 og b * h * 2??


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, helt efter samme princip. Faktoren 2 kommer jo fra sammenparringen af de sider i overfladen, der har parvis samme areal.


Svar #5
23. august 2012 af matematiklytter (Slettet)

Ok ay, mange tak! ;-)

 


Skriv et svar til: Kasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.