Matematik

finde arealet af en mærklig firkant? er der nogen der kan hjælpe?

24. august 2012 af migmigogattermig (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg skal finde arealet af denne mærkelige firkant, men hvordan gør jeg det når den ikke er lige lang på to og to sider?

Jeg håber nogen kan hjælpe..

 

Mange hilsner mig

Vedhæftet fil: image010.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af Andreww (Slettet)

Se godt på figure, og overvej at den kan deles op i en traditionel firekant + en trekant på toppen.

Afirkant  = 2 . 4
Atrekant = (1/2) .. (3-2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2012 af FætterGlad (Slettet)

Del arealet af figuren op i to arealer:

     1) arealet af firkanten med længden 4 cm og højden 2 cm

     2) arealet af trekanten med længden 4 cm og højden 3 cm - 2 cm = 1 cm


Svar #3
24. august 2012 af migmigogattermig (Slettet)

så svaret bliver altså 6 cm2?

Og det andet sørgsmål i opgaven er: korteste afstand mellem a og c, hvordan finder jeg ud af det?


Svar #4
24. august 2012 af migmigogattermig (Slettet)

jeg mente så bliver svaret 10cm2 ikke?

og mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2012 af Andreww (Slettet)

Der er ikke tale om den korteste afstand mellem A og C, men den faktiske og egentlige afstand.

Tegn en ret linie fra A til C og benyt pythagoras.

 

#4 - Jo!


Svar #6
24. august 2012 af migmigogattermig (Slettet)

og hvad er pythagoras sætning?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2012 af FætterGlad (Slettet)


Svar #8
24. august 2012 af migmigogattermig (Slettet)

hahaha..tak..glemte lige der var noget der hed google..men jeg forstår bare ikke den måde de forklarer det på, når man googler det, kan du forklare det?...og skulle også lige spørge hvad er median er..jeg ved godt at det er gennemsnittet af de to miderste tal, i en tabel, men hvad hvis der er ullige antal tal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2012 af SuneChr

# 0  Er  |AB| parallel med |CD|  ?

Hvis ja, hedder den mærkelige firkant en trapez.

Den har arealet  ½·|AD|·( |AB| + |CD| )


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2012 af Andreww (Slettet)


Svar #11
24. august 2012 af migmigogattermig (Slettet)

#9 ja haha jeg vidste godt at den hed en trapez, men kunne bare ikke lige komme i tanke om hvad den hed,og så da jeg lavede opgaven tænkte jeg bare: sikke en mærklig firkant at skulle finde arealet på..derfor kaldte jeg den lige en mærklig firkant :P  og det kan ikke passe med den formel


Svar #12
24. august 2012 af migmigogattermig (Slettet)

#11 i videoen fortæller hun om en trekant og det har ikke noget med firkantenat gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2012 af SuneChr

# 0  Er  |AB| parallel med |CD|     og     A = D = 90o  ?

Hvis ja, hedder den mærkelige firkant en trapez.

Den har arealet  ½·|AD|·( |AB| + |CD| )


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. august 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

2cm*4cm+4cm*1cm*1/2=8cm+2cm=10cm^2

 


Skriv et svar til: finde arealet af en mærklig firkant? er der nogen der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.