Matematik

Reducer udtrykkene.

24. august 2012 af MariaHarding (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan ikke huske hvordam det er man reducerer på denne her måde, er totalt lost;) 

Håber der er en der kan hjælpe mig.

opg. 1) 

4a*(a-5b) + 20ab = ?

 

opg. 2)

(7a+b) - (7a-b) = ?

Tak på forhånd for hjælpen.;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2012 af mathon

opg. 1) 
                                         2 led
                         4a•(a-5b)     +     20ab               i 1.led ganges ind i parentesen

                                                                           dernæst hæves parentesen

                                                                           en lille reduktion

 

 

opg. 2)
                                   2 led
                      (7a+b)    -    (7a-b) =                    hæv parenteserne

                                                                           en lille reduktion

 


Svar #2
24. august 2012 af MariaHarding (Slettet)

tak;-) 

 


Skriv et svar til: Reducer udtrykkene.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.