Kemi

Beregninger

25. august 2012 af esplat (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey alle :) er der nogen der kan hjælpe mig på vej med denne opg?

Til et gæringsforsøg afmåles 250 mL vand, 25 g glucose og 5 g gær i en kolbe, der forsynes med et gæringsrør. Massen af kolben og antal bobler pr. minut måles jævnligt, og resultaterne afbildes i et koordinatsystem

Beregn hvor meget glucose, der er gæret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af mathon

           hvis volumenet af den frigivne CO2 kunne opsamles, ville denne mængde være et udtryk for den omsatte
           glucosemængde

                                        n(CO2) = p·V / (R·T)

 

                           C6H12O6 (aq)   --->  2 C2H5OH (aq)   +  2 CO2 (g)
 

                   2 mol CO2  ækvivalerer 1 mol C6H12O6

                 

                  2 mol CO2 har massen 2·sum({1,2}/{12.011,15.999}) g = 88,018 g

                  1 mol C6H12Ohar massen sum({6,12,6}/{12.011,1.008,15.999}) g = 180,156 g

      et kolbevægttab på 88,018 g ækvivalerer 180,156 g glucose

      et kolbevægttab på 1 g ækvivalerer 2,04681 g glucose


 


Svar #2
25. august 2012 af esplat (Slettet)

Okay så formlen hviser hvordan man udregner den frigivne CO2, Og i selve forsøget har du vist at for hver gram kolben taber i massen, svarer det til ca. 2 gram glucose der er gæret, ik'?


Skriv et svar til: Beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.