Matematik
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR?
07. september 2005 af
3700-Line (Slettet)
Er der nogen personer som kan hjælpe?
2 linier L og M er bestemt ved
l: y= ½x+5
m: y= -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Beregn sider og vinkler i trekant PQR.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
Jeg har bare tegnet trekanten, og derved fundet punkterne.
Jeg har os fundet sider og vinkler:
63,42grader P
63,42grader Q
53,15grader R
og længder til 4,47 og 4,47 og 4.
nu skal jeg så Beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
Jeg har os regnet længden fra Q til skæringpunktet fra højden den er 2,10
Men hvordan regner koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR?
2 linier L og M er bestemt ved
l: y= ½x+5
m: y= -½x+1
Skæringspunktet mellem l og andenaksen kaldes P.
Skæringspunktet mellem m og andenaksen kaldes Q.
Skæringspunktet mellem l og m kaldes R.
Beregn sider og vinkler i trekant PQR.
Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
Jeg har bare tegnet trekanten, og derved fundet punkterne.
Jeg har os fundet sider og vinkler:
63,42grader P
63,42grader Q
53,15grader R
og længder til 4,47 og 4,47 og 4.
nu skal jeg så Beregne koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR.
Jeg har os regnet længden fra Q til skæringpunktet fra højden den er 2,10
Men hvordan regner koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR?
Svar #2
07. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du kan finde en ligning for den rette linje gennem Q og R, da du kender de to punkters koordinater.
Højden fra P må stå vinkelret på denne linje - og dermed kan du finde hældningskoefficienten til højden fra P. Da du kender P's koordinater kan du også finde dens ligning.
Og så burde skæringspunktet være til at finde..
Højden fra P må stå vinkelret på denne linje - og dermed kan du finde hældningskoefficienten til højden fra P. Da du kender P's koordinater kan du også finde dens ligning.
Og så burde skæringspunktet være til at finde..
Svar #3
07. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hvis du kan lidt vektorregning kan det nok ordnes langt hurtigere med lidt projektioner...
Skriv et svar til: Beregn koordinatsættet til skæringspunktet mellem højden fra P og siden QR?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
