Kemi
HASTER: beregning af pH
07. september 2005 af
2004x (Slettet)
hej..
jeg har brug for hjælp med en afleverings opgave til i morgen..
I en vandig opløsnin er den formelle konc. af NH3 = 0,212 M
Af opløsningen udtages med en pipette 20,00 mL som overføres til en konisk kolbe og titreres med HCL. Under titreringenmåles med passede mellemrum pH for opløsningen, efterhånden som saltsyren dryppes i. (* har fået udleveret en titreringskurve fra forsøget, her fra har vi aflæst den samlede volumen ved ækvivalenspunktet )
a) beregn saltsyrens formelle koncentration:
n( NH3) = n(HCl)
n(NH3)=0,212 M x 0,020 L = 0,00424 mol
[HCl]=0,00424mol/0,035*=0,121 M
b) bestem ud fra grafen pKb for NH3:
pOH=(pKb-pH)/2 <=> 2,7=(pKb-log(0,212))/2 <=> 5,4=pKb-log(0,212)<=> pKb=5,4+log(0,212) <=> pKb= 4,73
tabelværdi pKb for NH3 : 4,75
c)opskriv reaktionsskemaet for reaktionen:
NH3 + HCl -> NH^4+ + Cl^-
d) beregn pH for opløsnigen ved ækvivalens punktet:
der går vi i stå... prøvet forskellige ting, men passer ikke på grafen..
håber der er en der HURTIGT vil hjælpe!!!
jeg har brug for hjælp med en afleverings opgave til i morgen..
I en vandig opløsnin er den formelle konc. af NH3 = 0,212 M
Af opløsningen udtages med en pipette 20,00 mL som overføres til en konisk kolbe og titreres med HCL. Under titreringenmåles med passede mellemrum pH for opløsningen, efterhånden som saltsyren dryppes i. (* har fået udleveret en titreringskurve fra forsøget, her fra har vi aflæst den samlede volumen ved ækvivalenspunktet )
a) beregn saltsyrens formelle koncentration:
n( NH3) = n(HCl)
n(NH3)=0,212 M x 0,020 L = 0,00424 mol
[HCl]=0,00424mol/0,035*=0,121 M
b) bestem ud fra grafen pKb for NH3:
pOH=(pKb-pH)/2 <=> 2,7=(pKb-log(0,212))/2 <=> 5,4=pKb-log(0,212)<=> pKb=5,4+log(0,212) <=> pKb= 4,73
tabelværdi pKb for NH3 : 4,75
c)opskriv reaktionsskemaet for reaktionen:
NH3 + HCl -> NH^4+ + Cl^-
d) beregn pH for opløsnigen ved ækvivalens punktet:
der går vi i stå... prøvet forskellige ting, men passer ikke på grafen..
håber der er en der HURTIGT vil hjælpe!!!
Svar #2
07. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Nu er vi da for alvor mindet om, at førstnævnte indlæg forekom to steder, og det vel at mærke omtrent klokken 23:45, hvor vi mindst af alt har brug for at vide det ;-)
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: HASTER: beregning af pH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
