Matematik

forkorte brøk

28. august 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg skal forkorte følgende brøker. jeg har prøvet at knogle med det, men har fået forkerte resultater. Det vil være en rigtigt stort hjælp, hvis nogen kan forklare mig hvordan jeg skal løse disse 3 følgende brøker.

 

A= 4ab-12b / 8ac-24c

B= 6a2bc2 / 15ab2c

C= 3ab2c / 12a2bc2

 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af mathon

 

                 A = 4ab-12b / 8ac-24c

                 A = 4b·(a-3) / (8c·(a-3))

                 A = b / (2c)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af Krabasken (Slettet)

Sæt så meget som muligt uden for parentes i både tæller og nævner

Så kan du nemt se, hvad der kan forkortes væk

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af mathon

        B = 2·3a2bc2 / 3·5·ab2c

        B = 2a2-1·b1-2·c2-1 / 5

        B = (2/5)·a·b-1·c

        B = 2·a·c / (5b)


Svar #4
28. august 2012 af line112 (Slettet)

hvad skal man så gøre, hvis der står a2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2012 af Krabasken (Slettet)

Det afhænger af, hvad der ellers står -


Skriv et svar til: forkorte brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.