Fysik

Hjælp til newtons love

29. august 2012 af mikkelfrehr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

 

Jeg har denne opgave, som jeg godt kan bruge lidt hjælp til.

 

En vandstråle med diameteren 20 mm og hastigheden 20 m/s rammer vinkelret ind på en væg. Vandets massefylde er 1.000 kg/m3.

Find vandstrålens kraftpåvirkning på væggen, når det forudsættes, at vandet bremses fuldstændigt op.

Hvad gør jeg lige med den her massefylde? Jeg går ud fra, at jeg skal bruge tværsnittet af vandstrålen i hvert fald, men resten kan jeg ikke lige gennemskue.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2012 af mathon

 

                       F = |Δp|/t = |0 - m·v| / t = m·v / t = (A·L·ρ)·v / t =

                          ((π/4)·(20·10-3 m)2·(20 m)·(1000 kg/m3))·(20 m/s) / (1 s)  = 125,664 N   


Svar #2
29. august 2012 af mikkelfrehr (Slettet)

Duu er jo skarp! godt lavet, hvorfor pi/4 ?


Skriv et svar til: Hjælp til newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.