Matematik

Jeg har et lille spørgsmål.

29. august 2012 af xxamandabertelsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg en opgave der lyder:

I et koordinatsystem er der givet tre punkter A(4.6), B(6.7) og C(1.15). Undersøg, om trekant ABC er retvinklet.

 

- skal man så bare bruge cosinusrelationen på en retvinklet trekant..? Eller skal man bruge cosinusrelationen på en vilkårlig trekant.

 

formlerne lyder således:

retvinklet: cos(A)=b/c

vilkårlig: c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C)

 

Men jeg kender jo hverken a, b eller c..?

Håber der er en der kan hjælpe. :)


Svar #1
29. august 2012 af xxamandabertelsen (Slettet)

Jeg har lige læst mig til at en retvinklet trekant skal fælge pythagoras sætning..

 

Altså: c^2=a^2+b^2

 

men jeg har stadig ikk a,b og c. ?????


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af SuneChr

Efterprøv skalarproduktet af et passende antal par af vektorer, f.eks.  ABAC ?=? 0


Svar #3
29. august 2012 af xxamandabertelsen (Slettet)

men prik/skalarproduktet lyder jo således: a1*b1+a2*b2 ??


Skriv et svar til: Jeg har et lille spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.