Matematik

Ligninger

30. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har fået en ligning der ser sådan her ud:

8+3(x-3)=-4x+13

Jeg har gjort følgende:

3x-9=4x+13

8+3x-4x=13-9

7x=4

Men det kan ikke gå op, jeg kan ikke se hvad det er jeg har gjort forkert.

Håber på at der er nogle der vil hjælpe mig med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af hesch (Slettet)

Du har glemt 8-tallet i starten af linie 2. Altså fra linie 2 til linie 4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af mathon

 

              8 + 3(x-3) = -4x + 13

              8 + 3x - 9 = -4x + 13

              7x = 14 ....

 


Svar #3
30. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

jamen hvordan kan 9+13 give 14?

Hvordan får i det til 14?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2012 af mathon

 

              8 + 3(x-3) = -4x + 13

              8 + 3x - 9 = -4x + 13

              3x - 1 = -4x + 13

              3x + 4x = 13 + 1

              7x = 14 ....


Svar #5
30. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.