Matematik

Tegne graf for følgende funktion

01. september 2012 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal tegne en graf for f(x) = -3x+0,5. Før jeg kan indsætte den i grafen vil jeg lave en sildeben til funktionen, men jeg kan ikke lave den rigtitge ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af qq8165 (Slettet)

sildeben??


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Grafen for en lineær funktion er en ret linie. Beregn korodinaterne for 2 punkter på grafen og tegn linien gennem de to punkter.


Svar #3
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

se hvad jeg mener med sildeben i excel-fil

Vedhæftet fil:silde.xlsx

Svar #4
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

#2 hvordan skal jeg beregne de 2 punkter på grafen .. det er det jeg ike ikke kan finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vælg en værdi for x, for eksempel x = 0, og beregn den tilhørende y-værdi. Vælg en anden værdi for x, for eksempel x = 5, og beregn den tilhørende y-værdi. Plot de to punkters koordinater i et koordinatsystem og træk den rette linie gennem de to punkter.


Svar #6
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

ud fra dit eksempel kan det så passe at y=0,5 ?

 

- jeg tror ikke at jeg forstår det helt korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, for x = 0 er y = 0,5. man har så det første punkt på grafen, punktet (0 ; 0,5) . Prøv nu at beregne et andet punkt.


Svar #8
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

tak for hjælpen jeg prøvede mig frem og fandt det endelige resultat se excel-fil..

nu skal jeg:

- bestemme deres koordinater til deres skæringspunkt ??? 

- Bestemme afstanden mellem deres skæringspunkter med x-aksen ???

hvordan finder jeg frem til dette ? 

Vedhæftet fil:diagram.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Prøv at formulere det mere præcist. Det sidste "spørgsmål"

"- Bestemme afstanden mellem deres skæringspunkter med x-aksen"

giver ingen mening i denne sammenhæng.


Svar #10
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

 #9 hov hov, klart det ikke giver mening da spørgsmål nr. 2 ikke var en del af den her opgave havde set forkert..

 

- det drejer sig kun om spørgsmål 1 .. min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det spørgsmål giver heller ikke mening i denne sammenhæng. Hvilke skæringspunkters koordinater skal du bestemme?


Svar #12
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

okay forfra .. 

- jeg har funktionerne f og g
f
(x) = 3/5x +4 og g(x) = 5/8x-2

- jeg skal tegne deres grafer ligesom i sidste opgave (men de her er sværere så det kan jeg ikke finde ud af)

- Bestemme koordinaterne til deres skæringspunkt. ???

- Besemme afstanden mellem deres skæringspunkter med x-aksen ???

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Mener du f(x) = (3/5)x + 4

eller f(x) = 3/(5x) + 4  ?

 

- Og tilsvarende for g(x) ?

 

Brug dog parenteser på SP - så vi ikke skal forsøge at gætte os til, hvad der menes !


Svar #14
02. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

der menes f(x) = (3/5)x + 4 og g(x) = (5/8)x-2


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Der er første gang, du nævner en funktion g(x). For skæringspunktets x-koordinat skal der gælde

f(x) = g(x) .

Løs derfor denne ligning.


Svar #16
02. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

#15 hvad er formlen for at jeg kan løse det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Man indsætter forskrifterne for f(x) og g(x) i ligningen f(x) = g(x) :

(3/5)x + 4 = (5/8)x -2

og løser så denne ligning.


Svar #18
02. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

o,6x+4 = 0,625-2=-1,375

 

4,6=-1,375


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det er sjusket skrevet, og det er noget vrøvl at skrive til sidst, at 4,6 = -1,375 .


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. september 2012 af Krabasken (Slettet)

Løs ligningen

o,6x+4 = 0,625-2=-1,375

ordentligt


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.