Kemi

pH beregning - hvad går galt her?

02. september 2012 af Pthomas (Slettet)

Hej!

Mælkesyre, 2-hydroxypropansyre) har en korresponderende base kaldet lactat. Beregn pH i en 0,1 M opløsning af laktat.

Jeg har fundet at pKs for mælkesyre er 3,86. Derfor må pKb for lactat være: 14-3,86 = 10,14

Herefter vil jeg finde pOH ved:

pOH = 0,5* (pKb - log cb)    

.. hvilket vil sige: pOH = 0,5 * (10,14 - log(0,1)) = 5,57

MEN resultatet skulle gerne give noget med 8??


Svar #1
02. september 2012 af Pthomas (Slettet)

.. My bad - var vidst for hurtig. pOH skal selvfølgelig trækkes fra PH

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2012 af mathon

 

         pOH skal selvfølgelig trækkes fra PH   --->   pOH skal selvfølgelig trækkes fra14

         pH = 14 - pOH = 14 - 5,57 = 8,43


Skriv et svar til: pH beregning - hvad går galt her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.