Matematik

Beregning af eventuelle skæringspunkter

03. september 2012 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en eksamenopgave for som aflevering og er gået i stå ved opgave b. Opgaven står vedhæftet forneden. Det drejer sig om at bestemme koordinaterne til eventuelle skæringspunkter med akserne. Håber der er nogen der har nogen bud på hvordan skæringspunkterne kan beregnes?

på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: 1._afl.opg._Vektorfkt..pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Når der er skæring med x-aksen(1. aksen er y=0)

r(t) = (t^2+1/t  , 3sqrt(t) ) => t=0, t må ikke være 0, har du nok bestemt i a)

så der er ingen skæringer med 1. aksen

for skæring med 2. aksen er x=0:

r(t) = (t^2+1/t,3*sqrt(t))  så for x=0 =>  t^2+1/t = 0 <=> t^3+1=0 <=> t = -1^(1/3) = -1

så her må t jo heller ikke være negativ. Der er altså ingen reelle skæringer.


Svar #2
03. september 2012 af Ibo199 (Slettet)

når ok på den måde, nu kan jeg godt se det.

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Beregning af eventuelle skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.