Fysik

rum udvidelse (:

04. september 2012 af pnorgren (Slettet)

En stål tank
H=3m
B=4m
D=5m

Fyldes med maskinolie og opvarmes 30 oC
Oliens rumudvidelseskoefficent er 0,0007 oC-1

Hvis tanken fyldes 100% vil tankes løbe over, men hvor meget skal højden mindst øges for at kunne rumme
olien når den er opvarmet de 30 oC.

nogen der har et bud.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af mathon

hvis vi ser bort fra stålets udvidelse

             V = Vo(1+β·ΔT)

             V = Vo(1+(0,0007 C-1)·(30 C)) = 1,021V0

             h·A = Vo

             hny·A = 1,021Vo

 
             hny / h = 1,21

             (hny-h)/h = (1,21 - 1) = 0,21

             (Δh/h)·100% = 0,21·100% = 21%

dvs
             Δh = 0,21·(3 m) = 0,63 m = 63 cm

 

            

                   


Svar #2
04. september 2012 af pnorgren (Slettet)

umiddelbart lyder det af meget med 63 cm i udvidelse,


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af mathon

rettelse af tastfejl

#1

hvis vi ser bort fra stålets udvidelse

             V = Vo(1+β·ΔT)

             V = Vo(1+(0,0007 C-1)·(30 C)) = 1,021V0

             h·A = Vo

             hny·A = 1,021Vo

 
             hny / h = 1,021

             (hny-h)/h = (1,021 - 1) = 0,021

             (Δh/h)·100% = 0,021·100% = 2,1%

dvs
             Δh = 0,021·(3 m) = 0,063 m = 6,3 cm

 

            

                  


Svar #4
04. september 2012 af pnorgren (Slettet)

lyder mere realistisk (: tak

 


Skriv et svar til: rum udvidelse (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.