Matematik

Cos og sin

05. september 2012 af xAmaliej (Slettet)

Mangler hjælp til denne opgave i enhedscirklen med cos og sin. Se vedhæftet billede ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionerne for sin(v) og cos(v) ud fra enhedscirklen til at besvare spørgsmålene.


Svar #2
05. september 2012 af xAmaliej (Slettet)

altså sin(v) = 3/5 er cos(v) = -4/5 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej ikke helt. Punktet har jo koordinaterne (cos(v) , sin(v)) , så cos(v) = 4/5 og sin(v) = 3/5 .

Så benytter man

sin(π + v) = sin(π -(-v)) = sin(-v) = -sin(v) , og

cos(π - v) = cos(π)·cos(-v) - sin(π)·sin(-v) = -cos(-v) = -cos(v)


Svar #4
05. september 2012 af xAmaliej (Slettet)

hm okay er lidt forvirret.. ved ikke lige hvordan jeg skal regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kender jo både sin(v) og cos(v). Det drejer sig om at indsætte.


Svar #6
05. september 2012 af xAmaliej (Slettet)

sin^-1(3/5) = 36,86

36,86+3,14 = 40

sin(40) = 0,64 ??? er det så = sin(π+v)  


Svar #7
05. september 2012 af xAmaliej (Slettet)

har fundet ud af det. tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Svaret til #6 er et højt Nej, men jeg formoder, at du fandt ud af det i #7?


Svar #9
05. september 2012 af xAmaliej (Slettet)

ja kiggede lige i mine noter på gamle opgaver, men det var noget helt andet fandt jeg ud af..så derfor, men ja det gjorder jeg. :)


Skriv et svar til: Cos og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.