Matematik

Kan det passe at denne ligning ikke har en løsning?

08. september 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ligningen er fra min matematik aflervering. og jeg er lidt i tvivl om jeg har løst det rigtig.  Så jeg vil gerne høre om hvad i får det til at give.

ligningerne er:

3(x-2)+1=x+2(x+2)

jeg har fået det til at give==                0=9

den anden ligning er:

1-2(x-1)=2(2-x)-1

den har jeg fået til at give==              0=0

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2012 af DelFerro (Slettet)

Den første ligning har ikke nogen løsning, dvs. x = Ø.

Den anden ligning, begge sider af lighedstegnet er samme. dvs. x = R


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af exatb

Ja hvis du regner hver side ud for sig får du

3x - 1 = 3x + 4

Da 3x repræsenterer den samme talstørrelse

skal - 1 være lig med + 4

og det er som bekendt ikke tilfældet

 For den anden ligning får du

- 2x +3 = -2x + 3

Her kan alle tal sættes på x`s plads, og lighedstegnet vil være korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2012 af Isomorphician

#0:

Du kan se den første opgave som to linjer der er parallelle, men ligger forskudt fra hinanden.

Den anden opgave er to parallelle linjer der ligger oven i hinanden, og dermed er alle x-værdier løsninger.


Svar #4
08. september 2012 af Merly (Slettet)

hvad står Ø og R for?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2012 af Isomorphician

Ø: Den tomme mængde (ingen løsninger)

R: Den reelle talmængde (alle løsninger)


Skriv et svar til: Kan det passe at denne ligning ikke har en løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.