Matematik

Simpelt

08. september 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Meget kort spørgsmål...Jeg har følgende ligninger;

A; 2x+3 = 5 hvor x=1

B; x2=x hvor x=0 eller x=1

Kan man skrive at A => B eller A <=> B ??

Den første påstand med implikationen er kun sand hvis A er sand så er B  sand.

Den med biimplikationen er kun sand hvis og kun hvis A er sand. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af NejTilSvampe

Nej det kan du ikke.


Svar #2
08. september 2012 af susubu (Slettet)

Og hvordan kan det være??...Altså => medfører jo...Er det fordi de har forskellige løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2012 af Andreww (Slettet)

#2

Alene det, at der er 2 forskellige løsningsmængder gør der forkert. Så ja.


Svar #4
08. september 2012 af susubu (Slettet)

Hmm...Ja, men i et af tilfældene har de samme løsning, hvor x=1 hos begge ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2012 af Andreww (Slettet)

 

2x+3 = 5   <=>   x = 1

     x= x    <=>   x = 1   v  x = 0

Hvilket ikke er det samme.

http://da.wikipedia.org/wiki/Biimplikation


Svar #6
08. september 2012 af susubu (Slettet)

Tak ;)


Skriv et svar til: Simpelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.