Matematik

Formel på lining

09. september 2012 af Charlotte97 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heej! jeg  har et problem med en opgave som jeg skal have løst, og jeg håbede på at der var nogen her der kunne hjælpe mig (:

Min opgave lyder:
 

Du har en pose lakrids med 174gram i til 20 kroner. Det jeg så skal er at finde en måde at udregne hvordan jeg kan finde ud af hvor meget X antal gram/kg ville koste. (Metoden skal virke fra 1g til 50kg)

Jeg har tænkt over det og er kommet frem til at det måtte være en lining jeg skal have formlen på (så kan man jo bare sætte sit antal g eller kg ind) . Men jeg kan bare ikke finde ud af hvordan den formel skal se ud... 
 

Håber der er nogen der kan forstå min forklaring ^^"

Charlotte


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find først prisen for 1 gram. x antal gram koster så x gange så meget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af mathon

 

                              pris for x kg
                                                                    p = ((20 kr) / (0,174 kg))·x    


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af exatb

Find ud af hvor meget 1 gram koster. 20/174 =

y = (20/174)x

hvor x er antal gram, og y er prisen for det antal gram du vælger


Skriv et svar til: Formel på lining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.