Matematik

numerisk værdi i R

09. september 2012 af peter86a (Slettet)

Hvordan finder jeg /laver jeg en funktion der tager numerisk værdi?

fx num(1-2) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv f(x) = √(x2) . Ellers plejer |x| at hedde ABS(x) .


Svar #2
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

Jeg har prøvet at lave den selv for at øve mig.

 

num<-function(x){

while x<0 return -x=x

}

 

Det fungerer ikke i R - hvad gør jeg galt?


Svar #3
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

her er x en værdi, men man gør vel det samme hvis x var en vektor

x<-c(33,121,321,22,55,3331) for eksempel. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

while benyttes ved en loop. Der skal ikke loopes her.

f(x) = if (x≥0, then x, else -x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. For en vektor benyttes Pythagoras til at beregne vektorens længde |x| .


Svar #6
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

 

num<-function(x){

if (x>= 0  then x else -x)

}

Tester det lige.


Svar #7
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

> num<-function(x){
+ if (x>0 or x=0  then x else -x)
Error: unexpected symbol in:
"num<-function(x){
if (x>0 or"
> }
Error: unexpected '}' in "}"
>


Svar #8
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

Hvordan vil du skrive den? Jeg har gjort følgende

# Construction of numeric-function.

num<-function(x){
if (x>0 or x=0  then x else -x)
}

men den er jo forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

I #4 gav jeg dig en algoritme, som du så selv må finde ud af at programmere.


Svar #10
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

Det har jeg gjort, men R siger, den er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal jo oversætte den algoritme til dit programmeringssprog.


Svar #12
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

Det har jeg gjort, men jeg kan ikke se, hvad jeg gør galt ?


Svar #13
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

Vil du ikke skrive den for mig, så jeg kan se, hvordan man skal gøre det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg har intet kendskab til R udover gennem dine tråde om det her. Som jeg skrev, må du selv finde ud af at formulere algoritmen i dit programmeringssprog.


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2012 af Jesf (Slettet)

absvalue <- function(x){

return(sqrt(x^2))

}


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2012 af Jesf (Slettet)

eller hvis det skal være med if statement:

absvalue<- function(x){
for (i in 1:length(x)){
if (x[i]<0) x[i]=-x[i]
}
return(x)
}


Svar #17
09. september 2012 af peter86a (Slettet)

#16 Tak. 


Skriv et svar til: numerisk værdi i R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.