Fysik

opgave i retlinjet bevægelse, acceleration

09. september 2012 af lovatt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 1.13

En bil kommer kørende med 180 km/t . Efter et stykke tid skal bilen køre af motorvejen, hvorfor han bremser til 54 km/t på 5 sekunder.

 

1. hvor stor er accelerationen ?

2. Hvor langt kører han under nedbremsningen ?

 

Opgave 1.14

 

En bil, der holder stille, accelerer med 4 m/ s2 over en strækning på 200 m. 

1)   Hvilken hastighed har bilen efter accelerationen ? 

2.   Hvor lang tid tager accelerationen ?

3.   Tegn en s(t) graf og en v(t) graf for bevægelse. Sæt 2 tern = 1 sekund

 

Opgave 1.15

 

En bil accelerer med 3 m / s2 over en strækning på 200 m, hvorved bilens hastighed ændres til 144km/t.

 

1.     Hvilken hastighed havde bilen før den begyndte at accelerer ?

2.     Hvor lang tid tog accelerationen ?

 

opgave 1.16

 

Bil 1 , der kører 72 km/t , passerer bil 2 lige idet denne starter med acceleration på 5 m/s2 .

 

1.        Hvor lang tid går der før de to biler kører lige stærkt  ? 

2.        Hvor lang tid går der før bil 2 passerer bil 1 ?

3.        Hvor langt har bilerne kørt på dette tidspunkt ? 

4.        Hvor langt har bilerne kørt på 10 sekunder 

5.        Tegn en s(t) graf og en v (t) graf for bevægelsen for t = [ 0; 10]. Sæt 2 tern = 1 sekund og 1 tern = 10 m 

 

Opgave 1.17

 

Bil 1, der kører 108 km /t, passerer bil 2 kører 72 km/t. Lige idet bil 1 passerer bil 2 begynder denne at accelerer.    Efter 4 sekunder kører de to biler lige hurtigt. 

 

1.   Hvilken accelerationen har bil 2 ? 

2.   Hvor lang tid går der før bil 2 passerer bil 1 ?

3.   Hvor langt har bilerne kørt på dette tidspunkt ?

4.   Hvor langt har de to biler kørt på 10 sekunder ?

5.   Tegn en s(t) graf og en v ( t ) graf for bevægelsen for t = [0;10]. Sæt 2 tern = 1 sekund og 1 tern = 10 m  

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

værktøj ved konstant acceleration

                           a = (v - vo) / t

                           v = vo + a·t

                           Δs = (1/2)·a·t2 + vo·t = ((v+vo)/2)·t = vm·t

                           2·a·Δs = v2 - vo2


Svar #2
09. september 2012 af lovatt (Slettet)

Det hjælper mig ikke til at løse opgaven. Det forklare intet 


Skriv et svar til: opgave i retlinjet bevægelse, acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.