Matematik

Jeg kan ikke få min løsning til at passe

09. september 2012 af Merly (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke få min x og y til at passe i de her ligninger:

 

2y=3x-135

3x+1500=6y

 

Hver sød at hjælpe mig og beskrive fremgangsmåden.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af Thecoolstuff (Slettet)

da 6y er lig med 3x+1500, må 2y være lig med (3x+1500)/3, dvs. x+500.

Nu kan du sætte x+500 ind i den første ligning i stedet for 2y. Det vil sige at den første ligning bliver til:
 

x+500=3x-135

Nu kan du beregne x som en normal ligning. Når du er kommet frem til x kan du finde y ved at indsætte det tal du får i stedet for x. Håber det var forståeligt.


Svar #2
09. september 2012 af Merly (Slettet)

men når jeg kontrolere ligninger passer det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af mathon

 

      

     I:    -3x + 2y = -135
     II:    3x - 6y = 1500                          adder I og II

            -4y = 1365

             y = 1365 / (-4) = -341,25         som indsat i   3x + 1500 = 6y
giver
            
3x + 1500 = 6·(-341,25) = -2047,5

             3x = -2047,5 - 1500 = -3547,5

             x = -3547,5 / 3 = -1182,5


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af mathon

korrektion
 

     I:    -3x + 2y = -135
     II:    3x - 6y = -1500                          adder I og II

            -4y = -1635

             y = -1635 / (-4) = (1635/4) = 408,75        som indsat i   3x + 1500 = 6y
giver
            
3x + 1500 = 6·(1635 / 4) = (4905/2)

             3x = (4905/2) - (3000/2) = (1905/2)

             x = (1905/2) / 3 = 1905/6 = (635/2) = 317,5

 


Svar #5
09. september 2012 af Merly (Slettet)

jeg har løst den (: TAk


Skriv et svar til: Jeg kan ikke få min løsning til at passe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.