Matematik

Hvilken regression passer bedst til disse målepunkter?

09. september 2012 af Hallo112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilken regression passer bedst til disse målepunkter? På forhånd tak

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Rent umiddelbart vil jeg gætte på en eksponentiel. Du kan evt. prøve flere og se hvilken der giver det bedste resultat


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af nielsenHTX

synes også det ligninger en eksponentiel funktion, så du kan prøve at tegne det på logaritmisk papir, da det så skal ligne en ret linje, hvilket er væsentligt nemmere at afgøre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Det ligner mere en lineær funktion, som starter i 0.6 , og alle værdier før dette startpunkt altså = 0.

Lav regression på de sidste 3 punkter. f(x) = ax+b for x>0.6.    f(x) = 0 for x<0.6.

Hvis det var en eksponentiel funktion ville det sidste punkt jo nok ligge væsentligt højere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af peter lind

#3 Du må mene stykkevis lineær funktion, og det er da en mulighed. #0 hvor stammer data fra ?


Svar #5
12. september 2012 af Hallo112 (Slettet)

Tak for hjælpen indtil videre. Data viser sammenhængen mellem spændingsforskel og strøm for en pn-diode


Skriv et svar til: Hvilken regression passer bedst til disse målepunkter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.