Matematik

Pyramidestub, afskåren kant

10. september 2012 af Capion1 - Niveau: A-niveau

Vedhæftet skitse af pyramidestub.

Er formlen, for rumfanget af den afskårne kant af pyramidestubben, korrekt?

 

Vedhæftet fil: Kant pyramidestub.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af mette48 (Slettet)

V=(G+g+√(G*g))*h/3

 


Svar #2
10. september 2012 af Capion1

# 1 er jo volumenformlen for hele pyramidestubben, hvor kanten endnu ikke er skåret af.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af mette48 (Slettet)

Den stump, der er skåret af, er da også en pyramidestub, selv om den er skæv.

Det afhænger selvfølgelig af målene om de ret kanter rammer hinanden i et punkt, men det ser da sådan ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Umiddelbart vil jeg sige NEJ.

Formlen antyder at V er (gennemsnittet af de 2 trekanter) gange med h.

Jeg ville sige (gennemsnittet af de 2 trekanter) gange med afstanden fra de 2 trekanters midter,

hvor sidstnævnte afstand er skrå, og derfor er længere end h.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2012 af jnl123

Hvad hvis man definerer trekantens sidelængde som funktion af højden y (parallel med h):

S(y) = (d-c)*y/h+c

(dvs. S(0) = c og S(h) = d)

 

Så er arealet af trekanten et givent sted i højden y:

A(y) = 1/2*S(y)2 = 1/2*( (d-c)*y/h+c )2

 

Og volumen er:

V(y) = 0h∫ A(y) dy = 1/6*h*(c2 + d2 + cd)

 

?


Svar #6
12. september 2012 af Capion1

Top- og bundflade er kvadratiske og indbyrdes parallelle.

c er ikke nødvendigvis lig med d.

# 5 ' s   overvejelser ser meget rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2012 af jnl123

For en pyramidestub:

V=(G+g+√(G*g))*h/3

Trekanternes volume udgør en halv pyramidestub med G=d^2 og g=c^2:

V = (d^2+c^2+√(d^2*c^2))*h/3/2 = (d^2+c^2+d*c)*h/6             (for c,d>0)

(samme resultat som i #5, så det må stemme)


Skriv et svar til: Pyramidestub, afskåren kant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.