Matematik

Hjælp hurtig x/100 + 56 = x - 43

10. september 2012 af fisken91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

x/100 + 56 = x - 43 

Ved slet ikke hvor jeg skal starte, er ellers udemærket til ligninger, men den her er sq lidt tricky :s 

Hjælp ville være fantastisk!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af SuneChr

0,01·x + 56 = x - 43


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af jnl123

Start med at samle led med/uden x på hver side af ligehedstegnet:

x/100 + 56 = x - 43

56 + 43 = x - x/100


Svar #3
10. september 2012 af fisken91 (Slettet)

#2 kan jeg godt bare gøre det? 

Argh, jamen hvad dælen skal jeg så gøre herefter, står jo med et x-x/100 ? hm 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2012 af jnl123

x/100 = 0.01*x

og

1*x - 0.01*x = (1-0.01)*x


Svar #5
10. september 2012 af fisken91 (Slettet)

hmm Okay, så svaret er simpelthen bare  X=99 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2012 af jnl123

99 = 0.99*x   

divider med 0.99 på begge sider


Svar #7
10. september 2012 af fisken91 (Slettet)

Ej seriøst, er helt ude og skide, forstår det ikke.. :s 

Kan du sætte det op som man skal eller give facit, og så vil jeg gerne selv prøve at finde frem til facit ved at bruge de metoder vi har lært. 

Folk snakker altid i koder herinde :D


Svar #8
10. september 2012 af fisken91 (Slettet)

Giver det -13,13?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2012 af inger91 (Slettet)

Det må da give 13,131313??

 


Svar #10
10. september 2012 af fisken91 (Slettet)

eller 13.13 tror jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2012 af DelFerro (Slettet)

Det er meget vigtigt at forstå (ja, matematik kan være svært i starten). Der er ikke noget der hedder, at man er "usikker" eller "tror", hvad resultatet er - ellers kan resultatet anses som forkert. Der findes mange metoder hvordan det skal gøres. Se en af de eksempler,

x/100 + 56 = x - 43

Man trækker med 56 på hver sider, hvor man ganger så med 100 efter,

x/100 = x - 43 - 56 = x - 99

x = 100(x - 99) = 100x - 9900

Træk 100x på hver sider,

x - 100x = -99x = -9900 eller 99x = 9900

Man dividerer så med 99, og fås

x = 9900/99 = 100


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2012 af SuneChr

# 0

x/100   =   x·1/100   =   x·1/100   =   x·0,01  =  0,01·x

Saml alle x'erne på højre side og konstanterne, dem uden x, på venstre side.

Reducér, (træk sammen), og dividér.


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2012 af mette48 (Slettet)

start med at genge alle led i ligningen med 100, forkort

x/100 * 100 = x


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2012 af mathon

 

                   x/100 + 56 = x - 43

                   56 + 43 = (100x/100) - (x/100)

                   99 = (99/100)·x

                   1 = (1/100)·x
 

                   100 = x

 


Skriv et svar til: Hjælp hurtig x/100 + 56 = x - 43

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.