Matematik

Sproglig dobbelt ligning - hvordan??

11. september 2012 af zejebea (Slettet) - Niveau: C-niveau

Løs følgende sproglige dobbeltligning

50 husdyr (hunde og katte) spiser i alt 273 kiks. Hver hund spiser 6 kiks, og hver kat spiser 5 kiks.

Beregn antallet af hunde og katte

 

Jeg vil gerne have lidt hjælp til, hvordan sådan en opgave her løses? Er ærlig talt lidt lost.. 

 

Knus


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af jnl123

 

Der er 50 dyr i alt, dvs. hunde plus katte er:     h+k=50

Fordelingen af hvor meget de spiser:       h*6 + k*5 = 273

 

2 ligninger med 2 ubekendte (skal gi 23 hunde og 27 katte)


Svar #2
11. september 2012 af zejebea (Slettet)

Så simpelt det lige pludselig lyder.. Tak!


Svar #3
11. september 2012 af zejebea (Slettet)

Men hvordan kommer du frem til det sidste? altså at der er 23 hunde og 27 katte


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af jnl123

løser de 2 ligninger med 2 ubekendte (isoler h i den ene ligning og k i den anden ligning og indsætter den ene i den anden)


Svar #5
11. september 2012 af zejebea (Slettet)

Okay.. det ved jeg godt nok ikke helt hvordan man gør..


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2012 af hesch (Slettet)

1)  Der er 50 dyr i alt, dvs. hunde plus katte er:     h+k=50

2)  Fordelingen af hvor meget de spiser:       h*6 + k*5 = 273

Gang 1) med 6:

1)  6h + 6k = 300

2)  6h +5k = 273

Find 1)  -  2)

6h - 6h + 6k - 5k = k = 300 - 273 = 27

Indsæt k i 1)

6h + 6*27 = 300  ⇒

6h = 138  ⇒

h = 23

 


Skriv et svar til: Sproglig dobbelt ligning - hvordan??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.