Matematik

Finde x-værdi - Ligning

11. september 2012 af KeevKK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Så er her en ny ligning:

(3)/x-2=2

(Jeg håber jeg har sat det rigtig op men (3)/x-2 skal forestille en brøk) 

Hvad er fremgangsmåden for den ligning? Jeg synes den er anderledes end hvad jeg har prøvet før.

 

KeevKK

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af peter lind

Mener du så ikke 3/(x-2) ? I så fald skal du gange ligningen med x-2 og lige huske på at 2 ikke kan være en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af mathon

          
                         (3/(x-2)) = 2                  x≠2

                                                                                            multiplicer på begge sider med   (x-2)


Svar #3
11. september 2012 af KeevKK (Slettet)

Jo hvis det er sådan at en brøk ser ud så er det :)

Men forstår godt at jeg skal gange på begge sider men hvordan kommer det til at se ud?

 

3/(x-2)=2

x-2*3=x-2*2

Hvordan skal jeg gange x-2 med 3 og 2? Først x og så -2 eller hvad? Kan godt forstå hvis i synes jeg skriver det på en forvirrende måde :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af peter lind

du ganger forkert ud 3*(x-2)/(x-2) på venstre side (x-2)*2 på højre side


Svar #5
11. september 2012 af KeevKK (Slettet)

Så ville jeg gøre sådan her:

3/(x-2)=2

3*(x-2)=2*(x-2)

3x-6=2x-4

3x-6+6=2x-4+6

3x=2x+2

3x-2x=2x+2-2x

x=2

Men så får jeg det til 2 som er forkert :S

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2012 af peter lind

anden linje 3*(x-2)/(x-2) ≠ 3*(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2012 af mathon

 

#2


          
                         (3/(x-2)) = 2                  x≠2

                                                                                            multiplicer på begge sider med   (x-2)

                         3 = 2(x-2)

                         3 = 2x - 4

                          7 = 2x

                          x = (7/2) = 3,5


Svar #8
11. september 2012 af KeevKK (Slettet)

Jeg kan godt se hvad jeg har gjort forkert.

Tak for hjælpen Mathon og Peter Lind


Skriv et svar til: Finde x-værdi - Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.