Matematik

En parabel er givet ved funktionen

11. september 2012 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En parabel er givet ved funktionen f (x) = x^2 - 2x + 2. Bestem ko- ordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen og linjen med ligningen y = x + 2. Bestem derefter ligningerne for tangen- terne til parablen i de to skæringspunkter.

 

På forhånd tak. Sidder godt og grundet fast, på bar bund!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af NejTilSvampe

sæt y = f(x) :

x + 2 = x^2 - 2x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af mathon

     og dermed

                                 x2 - 3x  = 0

                                 x(x-3) = 0


Svar #3
11. september 2012 af Nikgi0 (Slettet)

er det hele så løst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

      Nej
                    x(x-3) = 0    er betingelsen for fælles punkter

                    du skal løse ligningen for at beregne 1.koordinaterne til de fælles punkter


Svar #5
12. september 2012 af Nikgi0 (Slettet)

Okay så er jeg med.

Tak.


Skriv et svar til: En parabel er givet ved funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.