Kemi

Hvordan finder man samlede K(ligevægtskonstant)

12. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

for forskellige reaktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2012 af exutu (Slettet)

Et eksempel

aA + bB <=> cC + dD

k+{A}a{B}b=k-={C}c{D}d => k+/k-=({C}c{D}d)/({A}a{B}b)

K=k+/k- = ({C}c{D}d)/({A}a{B}b)

Det er en måde at stille de top på hvor K=ligevægtskonstanten. Det ser lidt rodet ud så lad os prøve med et eksempel:

Ph−S−CH3 + H2O2 → Ph−S(O)−CH3 + H2O

K=([Ph-S(O)-CH3][H2O])/([Ph−S−CH3][H2O2])

Da vi er i vandig opløsning kan [H2O] udelades, da vi forventer koncentrationen forebliver nogenlunde konstant:

K=([Ph-S(O)-CH3])/([Ph−S−CH3][H2O2])


Skriv et svar til: Hvordan finder man samlede K(ligevægtskonstant)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.